De opkomst van gratis bankrekeningen

Er is op dit moment veel gaande op het gebied van bankieren. Was in het verleden alleen Paypal een optie om goedkoop geld over te maken naar iemand in het buitenland, nu zjn er inmiddels veel meer alternatieven. De opkomst van gratis bankrekeningen is niet langer te stoppen en zal alleen  nog maar gaan groeien. Daar zijn wij zelf van overtuigd.

Waar kan je terecht voor gratis bankrekeningen?

Zo heb je de N26 Bank, Bunq en Revolut. Dit zijn allemaal online banken waar je eenvoudig en bovendien geheel gratis een bankrekening kan openen.

Doorgaans kost een bankrekening bij een ING of ABN AMRO ongeveer 5€ per maand. Daar kunnen eventueel nog andere kosten voor bijvoorbeeld een creditcard of extra bankpassen bijkomen.

De besparing zit hem in het gebruik van de bankrekening

Op het eerste gezicht is deze besparing dus niet al te groot. Het grote voordeel zit hem echter in het overmaken van geld naar buiten de eurozone. Hiervoor worden er bij deze nieuwe online banken geen extra kosten in rekening gebracht. Daarnaast is de wisselkoers waartegen deze internationale overboekingen worden afgehandeld veel voordeliger. 

En dan praat je bij overboeking van 1,000€ toch als nel over tientallen euro’s voordeel. Dit kan wel oplopen tot 50€, wat je eenvoudig bespaart bij deze nieuwe banken ten opzichte van banken zoals de Rabo, ING of SNS.

Heb je regelmatig te maken met overboekingen naar buiten de eurozone dan kan je hier dus echt gigantisch veel geld mee gaan besparen.

Betalingen ontvangen vanuit Amerika

Zo werk ik zelf freelance voor een Amerikaanse organisatie. Voor de uitbetalingen maak ik gebruik van een nieuwe online bank. In vergelijking met de periode dat ik mij gewoon rechtstreeks op de ABN AMRO liet uitbetalen bespaar ik vele honderden euro`s per jaar. 

Bovendien gaat een overschrijving op die manier ook nog eens veel sneller. De volgende dag kan ik al over het geld beschikken.

Waar komen deze nieuwe banken vandaan?

Het genoemde N26 is een Duitse bank, die geheel onder toezicht staat van de Duitse variant van de AFM. Revolut is een bank gevestigd in Engeland. 

Op dit moment dus nog binnen de Europese Unie en daardoor geldt er ook voor hen een sterk toezicht en ook is het depositogarantiestelsel van kracht. 

Bij Bunq is het zelfs zo dat het geld op de rekening gedekt is door het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Wel is het van belang te vermelden dat alleen de travel card bij Bunq geheel gratis is. Dit is een pre-paid creditcard waarop je eerst saldo dient te storten alvorens je er gebruik van kunt maken. Voor een volledige bankrekening met een maestro pinpas dien je wel te betalen.

Gratis bankrekeningen bij Fintech bedrijven

Wat ik persoonlijk ook een groot voordeel vind van het gebruik van deze relatief nieuwe online banken. zoals Revolut en de N26 bank is dat zit zogenaamde Fintech bedrijven zijn. 

Zij zijn sterk gericht op de technologie die zij gebruiken. Zij lopen op dat gebied dan ook voorop. Bijvoorbeeld door het gebruik van Apple Pay maar ook door de gebruiksvriendelijke apps vol met allerlei handige functionaliteiten.

Technologie behoort toe aan specialisten. En deze nieuwe Fintech bedrijven zijn primair gefocust op ICT.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.