Het belang van cv-ketel onderhoud

Het is erg belangrijk je cv-ketel goed te onderhouden. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor de levensduur van de ketel. Waarom je jouw cv ketel regelmatig na moet laten kijken door een ervaren monteur, lees je in dit artikel.

Je cv-ketel gaat langer mee

Door je cv-ketel regelmatig te laten onderhouden, kun je de levensduur van de ketel flink verlengen. Dit betekent simpelweg dat je ketel langer mee gaat door goed cv ketel onderhoud. Natuurlijk moet je betalen voor het onderhoud van je cv ketel, maar uiteindelijk haal je deze kosten er zeker uit. Je bespaart namelijk geld omdat je minder snel een nieuwe ketel hoeft te kopen.

Je voorkomt defecten

Als een monteur jouw cv ketel onderhoudt, wordt de ketel helemaal onder de loep genomen. Eventuele zwakke punten worden hierbij direct ontdekt. Door de zwakke punten onder handen te nemen, kan de monteur defecten aan de cv ketel voorkomen. Wil je voorkomen dat jouw cv ketel plotseling niet meer werkt door een groot defect? Laat je ketel dan regelmatig controleren en je loopt minder risico dat de ketel kapot gaat. 

Je weet zeker dat je ketel goed werkt

Tot slot weet je zeker dat je ketel goed werkt als je deze regelmatig laat onderhouden. Dit is belangrijk, want een ketel die goed functioneert is beduidend zuiniger dan een ketel die het niet naar behoren doet. Daarnaast is een goed functionerende cv ketel altijd veiliger dan een ketel die niet goed werkt. Ook voor je eigen veiligheid en de veiligheid van je gezin, is het dan ook goed om regelmatig in cv ketel onderhoud te investeren.

Vervangen CV ketel

Gemiddeld gaat een CV-ketel ongeveer 15 jaar mee. Dit is natuurlijk globaal, aangezien het ook afhangt van het gebruik van de CV-ketel. Ben je van plan de CV-ketel te laten vervangen? Kijk dan eens naar een HRE ketel, deze zijn een stuk zuiniger in gebruik. Tevens is het mogelijk om van de overheid een lening te ontvangen voor de aanschaf van een zuinige HRE ketel. Kijk hiervoor op https://energiebespaarlening.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.