Hoeveel kost een boekhoudprogramma

Boekhoudprogramma`s waren altijd ontzettend duur. Als CFO zijnde heb ik veel geld uitgegeven aan boekhoudsoftware. Naast de aanschaf en onderhoud van de software diende je ook veel geld uit te geven aan upgrades. Tegenwoordig is er een trend gaande waarbij er ook goedkopere en bovendien goede boekhoudsoftware beschikbaar is. Hoeveel kost een boekhoudprogramma vandaag de dag?

Online boekhouden en SAAS software

Veel ondernemers maken gebruik van online boekhoudprogramma`s. Deze software is gebaseerd op het zogenaamde SAAS principe. SAAS staat voor Software as a Service. Het kenmerk van deze software is dat een extra licentie bijna geen kosten met zich meebrengt. 

Hierdoor wordt deze software relatief goedkoop aangeboden. De aanbieders van de software wil veel volume verkopen om op die manier de omzet te maximaliseren

En dat is goed nieuws voor de ondernemers. Op deze manier kunnen ondernemers namelijk voordelig boekhoudsoftware aanschaffen.

De maandelijkse kosten van een boekhoudprogramma

Dat boekhoudprogramma`s goedkoop zijn blijkt wel uit de prijzen die je maandelijks dient te betalen voor een licentie. Zo kan je het populaire boekhoudprogramma e boekhouden voor nog geen 10 euro per maand aanschaffen. Maar ook het boekhoudprogramma Acumulus heb je al voor 10€ per maand.

Het antwoord op de vraag hoeveel kost een boekhoudprogramma is in mijn opinie dan ook; Helemaal niet zoveel.

Een boekhoudprogramma kan je zelfs geld opleveren

Want ben je een ondernemer, dan zou je toch zeker 10€, of maximaal een bedrag van 20€ per maand moeten kunnen uitgeven aan een boekhoudprogramma. Als bijkomend voordeel is deze boekhoudsoftware ook nog eens erg gebruiksvriendelijk. 

Ik ben er persoonlijk heilig van overtuigd dat met gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware elke ondernemer het grootste gedeelte van de boekhouding zelf kan doen. 

Als je ervan uitgaat dat een boekhouder al snel 60€ per uur kost, dan heb je de kosten van de boekhoud licentie erg snel terugverdiend.

Je zou je dan ook niet de vraag moeten stellen van hoeveel kost een boekhoudprogramma, maar je zou het moeten bekijken als hoeveel levert een goed boekhoudprogramma jouw op. 

Want kan je op die manier bijvoorbeeld per maand 5 uur besparen op de kosten van een boekhouder, dan levert een dergelijk programma je eigenlijk 300€ per maand op, in plaats van dat het je geld kost.

Boekhoudkundige ondersteuning bij online boekhouden

Op dat gebied is Myfinance een aanrader. Zij hebben namelijk een unieke oplossing voor het online boekhouden. Dit heet het Myfinance online samenpakket. 

Naast dat je de toegang krijgt tot de boekhoudsoftware krijg je ook nog eens ondersteuning bij het boekhouden zelf. De standaard dagelijkse transacties doe jezelf en de meer complexe en  periodieke boekhoudkundige transacties worden voor jou gedaan. En dat voor een prijs van slechts 20€ per maand. Dat is ongeveer 20 minuten tijd van een boekhouder.

Myfinance is in mijn ogen dan ook een goede optie voor ondernemers die boekhoudkundig niet al te goed zijn onderlegd.

Een goede boekhouding is onmisbaar

Naast dat een goed online boekhoudprogramma je op deze manier geld kan besparen, is een goede en overzichtelijk boekhouding ook onmisbaar voor elke ondernemer. 

Als ondernemer zijnde dien je inzicht te hebben in de financiën van jouw onderneming., En dat is niet mogelijk zonder een goed boekhouding. Naast zaken zoals het saldo op de bankrekening is ook inzicht in winstgevendheid, debiteuren en crediteuren posities onmisbaar voor elke ondernemer. 

Heb je dat inzicht niet, dan heb je een grote kans dat je vroeger of later in de financiële problemen terecht gaat komen. En dat is gewoonweg zonde en volstrekt niet noodzakelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.