Hulp bij de boekhouding

Er is op dit moment een gigantisch aanbod van boekhouders. Hierdoor ben je tegenwoordig ook dan veel minder kwijt aan een boekhouder dan dat in het verleden het geval was. Hoe vindt je nu het beste een goed hulp bij de boekhouding?

Het aanbod van zzp boekhouders

Doordat veel van deze boekhouders als zzp'er opereren kunnen zij veel goedkoper werken. Want vergeet niet dat indien je een boekhouder inhuurt van een groot boekhoudkantoor, dat je dan ook dient te betalen voor allerlei andere kosten die deze bedrijven hebben.

Denk maar een aan de dure kantoorpanden, de receptie en secretaresses en ga zomaar door. Deze kosten zitten allemaal verwerkt in het uurtarief wat jij uiteindelijk voor de boekhouder dient te betalen. Hierdoor wordt de hulp bij de boekhouding eigenlijk onnodig duur.

Een zzp boekhouder werkt goedkoper

Een zzp`er heeft deze kosten doorgaans niet, of in ieder geval in veel mindere mate. Doordat je als boekhouder eenvoudig vanuit huis kan werken, kan je bijvoorbeeld al direct besparen op de kosten van een kantoorpand. Hierdoor kan een zzp boekhouder een aanzienlijk lager uurtarief aanbieden, waardoor de hulp bij de boekhouding aanzienlijk goedkoper wordt.

Hoeveel kost een boekhouder per uur?

Een zzp boekhouder kan je al huren vanaf een tarief wat zo rond de 35€ per uur ligt. Een boekhouder van een boekhoudkantoor kost je daarentegen al snel 60€ per uur. En het is zeker niet gezegd dat je dan de beschikking krijgt over een betere boekhouder. In mijn opinie is zelfs het tegendeel waar.

Naast dat je de boekhouder dient te betalen, dien je ook te betalen voor een boekhoudprogramma. Dit zal in de praktijk echter niet meer kosten dan een 20€ per maand. Voor dit bedrag heb je meer dan voldoende keuze uit goede online boekhoudprogramma`s.

Goede online boekhoudprogramma`s maken het boekhouden veel sneller en eenvoudiger. Op die manier heeft jouw boekhouder minder tijd nodig om de boekhouding bij te houden, hetgeen bespaart op de maandelijkse kosten. Zo kan je op die manier gegevens van de bankrekening eenvoudig inlezen en op die manier automatisch verwerken.

Een zzp boekhouder is afhankelijk van goede recenties

Want vergeet niet dat een zzp boekhouder voor zichzelf werkt. Lever je als zzp boekhouder geen goede kwaliteit, dan zal je al snel tegen problemen aanlopen. 

Doordat tegenwoordig alles en iedereen recensies ontvangt, zijn goede recensies van levensbelang voor een zzp boekhouder. Het is voor hem of haar dan ook uitermate belangrijk om alle klanten tevreden te houden.

Bij een boekhoudkantoor is een boekhouder gewoon in loondienst. Op die manier is de motivatie om iedereen tevreden te houden toch net iets minder. Je krijgt aan het einde van de maand jouw salaris toch wel.

Wees kritisch bij het vinden van een goede boekhouder

Dit neemt niet weg dat je voordat je een boekhouder gaat inhuren, je wel eerst jouw huiswerk dient te doen. Want vergeet niet dat de titel boekhouder geen beschermde titel is. 

Dus iedereen kan zich in principe gewoon boekhouder noemen. Daaroms is het altijd van belang om een goede check uit te voeren alvorens je een boekhouder inhuurt.

Het aanvragen van offertes is aan te bevelen

Ook het aanvragen van offerte is in onze ogen altijd aan te raden. Omdat de concurrentie enorm is, zijn  boekhouders genoodzaakt om scherpe tarieven aan te bieden. 

En het beste tarief vind je nu eenmaal door het aanvragen van verschillende offertes, zodat de boekhouder tegen elkaar dienen te concurreren.

Let wel goed op wat er allemaal is inbegrepen bij de prijs die je afspreekt. Zo voorkom je dat achter de rekening die je ontvangt alsnog erg tegenvalt.

Hoe vind je nu een goede boekhouder?

Een boekhouder vinden doe je online. Op die manier kun je eenvoudig boekhouders vinden. 

Je kan ook een boekhouder vinden via een offerte platform. Hier kan je vaak eenvoudig en meestal ook gratis een oproep kan plaatsen. Dat is waarschijnlijk zelfs de eenvoudigste methode om snel een aantal offertes te ontvangen.

Maar let naast de prijs in de offerte ook op de kwaliteit van de boekhouder. Zorg altijd voor een aantal goede referenties die je kan natrekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.