Kaalkap bos

Soms is het noodzakelijk om alle bomen in een bos te verwijderen. Dit wordt ook wel de kaalkap van een bos genoemd. Omdat de kaalkap van een bos een intensieve en soms zelfs gevaarlijke klus is, raden wij je aan een expert in te huren als je alle bomen uit een bosgebied weg wil laten halen. Op deze manier weet je zeker dat alle werkzaamheden juist gebeuren.

Waarom kaalkap bos?

Je kunt diverse redenen hebben om alle bomen in een bosgebied te laten kappen. Ten eerste kan kaalkap bos noodzakelijk zijn als het betreffende gebied voor andere doeleinden gebruikt moet worden. Moet een bosgebied bijvoorbeeld omgetoverd worden tot woonwijk? Dan is de kaalkap van het bos noodzakelijk.

Ook kan een bos gekapt worden om een nieuw bos aan te planten. Hier wordt vaak voor gekozen als een groot deel van de bomen in een bos dood zijn of als deze elkaar ernstig verdrukken. Daarnaast wordt de optie ook vaak gebruikt wanneer er zieke of instabiele bomen worden geconstateerd. Het is daarom van belang om een professioneel boomverzorgingsbedrijf te huidige situatie te laten inspecteren. Op deze manier wordt voorkomen dat er verkeerde beslissingen worden genomen en het bos wellicht kan worden beschadigd.

De bomen veilig kappen

Huur je een expert in voor kaalkap bos, dan worden alle bomen in het bosgebied veilig gekapt. Ook wordt het hout netjes afgevoerd, zodat het niet langer in de weg ligt en op de juiste manier verwerkt kan worden. Na de kaalkap is er niets meer van het bos over en kan het gebied voor andere doeleinden gebruikt worden. Denk hierbij aan de bouw van een nieuwe wijk of het aanplanten van een nieuw bos.

Nieuwe bomen aanplanten

Wil je alle bomen in een bos laten kappen om hier nieuwe bomen te kunnen planten? Dan kunnen wij je helpen met de tweede fase van dit project. Dit wil zeggen dat we niet alleen de bomen in het bos kunnen kappen, maar er ook voor kunnen zorgen dat er nieuwe bomen in het bosgebied komen te staan. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.