Rondkomen van een minimuminkomen

Voor veel mensen is een bedrag van 100 euro veel geld. Zeker als je van een minimuminkomen dient rond te komen. Deze groep van mensen dient dan ook erg zorgvuldig om te gaan met het geld wat zij te besteden hebben. Rondkomen van een minimuminkomen is vaak een uitdaging.

Het leven wordt steeds duurder!

En dat is niet altijd even gemakkelijk. Daarnaast wordt het leven steeds duurder. Denk alleen maar eens aan de zorgverzekering die elk jaar weer duurder wordt. Op zich is dat wel logisch, aangezien de zorgkosten steeds hoger worden, maar je dient het wel op te kunnen brengen.

Indien je een goed inkomen verdient, dan is het soms lastig voor te stellen hoe dit is voor de groep mensen die niet het geluk heeft van een goed inkomen. Misschien is geluk niet altijd het goede woord, maar er bestaan gewoon mensen die pech hebben in hun leven.

Geldnood en de invloed op de gezondheid

Door ziekte of andere nare omstandigheden kan het zo zijn dat mensen geheel buiten hun schuld om in de financiële problemen geraken. En dat heeft een grote invloed op de kwaliteit van het leven. 

Want indien je dagelijks na dient te denken over het weinige geld dat je tot je beschikking hebt en hoe je dit het beste kan besteden levert veel stress op. Dit kan dan ook nog eens uitwerking hebben op de gezondheid. Want stress is niet goed voor de gezondheid. Zeker indien er sprake is van continue stress. Rondkomen van een minimuminkomen kan daardoor grote gevolgen hebben.

De vraag naar kleine leningen

Het aantal minileningen wat wordt afgesloten neemt daarom dan ook nog steeds toe. De groep mensen zoals hierboven beschreven is vaak aangewezen op deze kleine leningen. Dit omdat ze gewoonweg niet in aanmerking komen van een lening in de vorm van een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Of het inkomen is niet toereikend of er is sprake van een negatieve BKR codering waardoor leningen zullen worden geweigerd.

Kleine leningen zijn ontzettend duur

Via een minilening kan je een bedrag zoals 100 euro snel lenen. Wel zijn er behoorlijk hoge kosten verbonden aan het aangaan van dergelijke lening. Ook al is de rente hoog, dan valt het bedrag wat je in euro`s dient te betalen aan rente wel weer mee. Dit omdat het om kleine bedragen gaat met een korte looptijd. Wat een flitskrediet echt duur maakt zijn de kosten van een garantstelling.

Vaak is het zo dat mensen die aanspraak doen op een kleine lening niet in staat zijn om zelf een garantsteller te overleggen. In dat geval dien je een garantstelling af te sluiten bij de verstrekker van de lening. En je kan wel zeggen dat dit ontzettend veel geld kost.

De garantstelling is vereist omdat het om relatief risicovolle leningen gaat. De geldverstrekker wil natuurlijk wel zekerheid hebben dat de lening en de bijbehorende rente netjes op tijd worden terugbetaald. Daarom is het ook wel weer te begrijpen dat er gevraagd wordt om een garantstelling. Alleen indien je bijvoorbeeld 100 euro wilt lenen, dan kunnen de kosten van deze garantstelling wel erg hoog oplopen ten opzichte van het bedrag wat je wilt lenen. Rondkomen van een minimuminkomen en deze extra kosten leiden snel tot grote financiële problemen.

Geldproblemen oplossen door extra inkomen

In onze opinie is het dan ook verstandig om op zoek te gaan naar extra inkomsten in plaats van bedragen van 100 euro te gaan lenen. Online geld verdienen is bijvoorbeeld een mogelijkheid om jouw inkomen aan te vullen indien dit niet toereikend is. 

Hiervoor heb je echt geen technische kennis nodig en je hoeft ook bijna niks te investeren.

Maar ook online verkopen via Bol.com is eigenlijk vrij simpel. Met goede adviezen en praktijkvoorbeeld kan je daar leuk geld mee verdienen. Op dit gebied is Jia Ruan de expert in Nederland.

Eenvoudige besparingen realiseren

Indien je op dit moment een bedrag van een 100 euro tekort komt, kan je op deze manieren er vrij eenvoudig voor zorgen dat dit in de toekomst niet langer het geval is. 

Naast het verhogen van jouw inkomen kan je ook proberen geld uit te sparen. Het openen van een gratis bankrekening bespaart je bijvoorbeeld elke maand weer geld.Geen mega bedrag, maar indien je in geldnood zit dan helpt elke euro die je bespaart je weer een stapje verder.

En vergeet zeker niet om ook jaarlijks de verschillende energieleveranciers te vergelijken. Door op jaarbasis over te stappen van energieleverancier kan je eenvoudig veel geld besparen. Op die manier kan je elk jaar weer gebruik maken van de overstap premies die energieleveranciers aanbieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.